Защо се появяват проблемите със зрението? Спрете да гладувате!  Мечтаете да сте

...
Защо се появяват проблемите със зрението?
Спрете да гладувате! 
Мечтаете да сте
Коментари Харесай

Защо се появяват проблемите със зрението?

Защо се появяват проблемите със зрението?

Спрете да гладувате! 

Мечтаете да сте по-елегантни и по тази причина непрекъснато сте на изтощителни диети?

Добре, само че се подгответе за проблеми със зрението – рано или късно ще се появят. Най-опасни за очите са питателните режими с рисково невисок банкет на калории (по-малко от 1000-1200 ккал дневно) или с съвсем цялостна възбрана на мазна храна.

За да действа обикновено, на зрителния уред са му нужни хранителни субстанции.

Важен да вземем за пример е витамин А. Ако той е в незадоволително количество в организма, поражда така наречен кокоша слепота – човек не вижда добре в сумрак. Осен това нарушено е възприемането на цветовете, усилва се и рискът от възпалителни болести като блефарит и конюнктивит.

Има доста нискокалорични артикули, богати на витамин А

моркови, зеле, всички жълти плодове. Проблемът е, че в случай че в менюто няма мазнини, витаминът не се усвоява. Затова не трябва да се подхващат диети, изключващи мазнините.

Други значими за зрението съставни елементи са лутеин и зеаксантин. Те пазят от увреждане макулата, чиито отрицателни промени са измежду най-честите аргументи за слепотата при хората над 55 години. Рутинът пък поддържа в добра форма капилярите, които хранят очите. Ако спазвате нискокалорична диета, тези съставни елементи просто ще липсват в организма ви. Затова забравете за сходни хранителни режими.

Преди няколко години учени от Уисконсин, Съединени американски щати, разгласиха резултати от проучване, съгласно което пушачите имат много повече проблеми със зрението, в сравнение с непушачите. На пръв взор връзката сред цигарите и положението на очите наподобява нереална (все отново не става дума за бели дробове!), само че тя съществува. Черният дроб на пушачите  произвежда повече “лош “ холестерол, който води до атероскезора. А тя е развой, който поврежда освен огромните кръвоносни съдове, хранещи сърцето, а и дребните капиляри на очите. А това води до увреждане на макулата и развиването на катаракта.

Злоупотребата със спиртни питиета също може да докара до нарушаване на зрението. Проблемът е, че продуктите от преработката на алкохола повреждат очния нерв, а от време на време се стига до необратима слепота.

Никога не консумирайте алкохол, в случай че опаковката му буди подозрения за неговия генезис. А даже най-качествените вино и коняк са в положение да увредят зрението, в случай че ги пиете прекомерно постоянно.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР